پارکت لمینت فوم دار یا بدون فوم میتوان بهعنوان یک عایق حرارتی و برودتی و همچنین بهعنوان یک عایق صوتی در کف ساختمان به کار میرود. بهطور حتم اگر کف منزل شما سرامیک یا سنگ باشد بهمحض افتادن ظروف شیشهای از دست شما ظرفها شکسته و به هر طرف پراکنده میشود حال تصور کنید اگر کف از پارکت لمینت پوشیده باشد چنین اتفاقی رخ میدهد؟ بهطور یقین خیر بلکه پارکت لمینت در کف مانع از شکسته شدن احتمالی ظروف میشود و عواقبی همچون سرامیک و سنگ را برای ظروف به همراه نخواهد داشت. از پارکت لمینت با توجه به کارآیی مطلوبی که دارد در صنعت ساخت قطعات خودرو، ساخت ملزومات پزشکی و نظامی ،صنعت کیف و کفش و همچون صنعت بستهبندی استفاده میشود. با ما تا انتهای مقاله همراه شوید تا در این رابطه اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مزایای پارکت لمینت فوم دار
امروزه در طراحی کف ساختمان از پارکت لمینت فوم دار استفاده میشود. یکی از مهمترین مزیت استفاده از پارکت لمینت فوم دار این است که سروصدای اضافی در ساختمان را تا حد قابل قبولی کاهش میدهد و از طرفی مانع از انتقال سروصدا به طبقات پایین ساختمان میشود بنابراین اگر شما نسبت به سروصدا حساس هستید و ترجیح میدهید در زمان راه رفتن اعضای خانواده سروصدای کمتری شنیده شود بهتر است از پارکت لمینت فوم دار در طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان خود استفاده کنید. از مزیتهای دیگر پارکت لمینت فوم دار میتوان به عایق حرارتی و برودتی آن اشاره کرد. در برخی از خانهها بهدرستی کنترل جریان هوای داخل و بیرون ساختمان انجام نمیشود که برای رفع چنین مشکلی بهتر است از پارکت لمینت فوم دار در خانه استفاده شود. درواقع استفاده از این محصول موجب میشود تا هوای درون و بیرون ساختمان بهدرستی کنترل شود. خاصیت ارتجاعی نیز از مهمترین مزیت پارکت لمینت فوم دار محسوب میشود به این دلیل که فضای امنتری را برای رفتوآمد سالمندان و کودکان در خانه به وجود میآورد تا در زمان افتادن بر روی کف اتاق دچار آسیبدیدگی نشوند.
مزایای پارکت لمینت بدون فوم
در بازار انواع متنوعی از پارکت لمینت بهصورت فوم دار و بدون فوم موجود است که هرکدام با توجه به ویژگیها و کاربردهایی که دارند دارای قیمتهای مختلفی نیز هستند. یکی از مزیتهای اصلی پارکت لمینت بدون فوم این است که نسبت به پارکت لمینت فوم دار قیمت پایینتری دارد و شما با بودجهای که در اختیاردارید میتوانید مناسب با طراحی و دکوراسیون داخلی مقرونبهصرفه عمل کنید و مدل پارکت لمینت بودن فوم را انتخاب و خریداری کنید.
ویژگیهای فوم پارکت
از فوم برای بهبود و بالا بردن کیفیت پارکت لمینت استفاده میشود درواقع فوم بهعنوان به ادوات مورداستفاده در نصب پارکت محسوب میشود که تأثیر بسزایی در کیفیت کفپوش دارد.از ویژگیهای منحصربهفرد فوم پارکت میتوان به خاصیت ضربهگیری و کاهش سروصدا و همچنین بالا بردن عمر پارکت لمینت اشاره کرد. البته خاصیت ارتجاعی نیز ازجمله ویژگیهای فوم پارکت است که این محصول را بینظیر معرفی میکند. فوم پارکت به طول 50 متر با عرضی در حدود 1.5 تولید میشود که فضایی در حدود 75 مترمربع را بهخوبی پوشش میدهد. از ویژگیهای فوم پارکت مناسب این است که در تولید آن از مواد سمی و مضر استفادهنشده باشد و اینکه از مقاومت مطلوبی برخوردار باشد. بهطور یقین در صورت استفاده از مواد سمی و مضر در تولید فوم پارکت، این مواد در فضا پخش میشوند و سلامتی افراد خانواده را به خطر میاندازند. البته باید در تولید فوم پارکت استانداردهای لازم رعایت شود تا در صورت تحمل فشار و وزن افراد به حالت چروک درنیاید. یکی دیگر از ویژگیهای فوم پارکت این است که بهعنوان یک عایق خاصیت ضد رطوبت دارد و مانع از نفوذ رطوبت به بافت لمینت میشود.
انواع فوم
انواع متنوعی از فوم پارکت در بازار موجود است که هرکدام دارای ویژگیهای منحصربهفردی میباشد که در زمان نصب هرکدام باید به نکات مربوط با توجه به نوع فوم دقت داشته باشید. اما جالب اینجاست که فوم در هر نوعی که باشد بهصورت رولی در بازار به فروش میرسد. در ادامه انواع فوم پارکت را برای شما بیان خواهیم کرد.
انواع فوم زیر پارکت عبارتاند از:
فوم پارکت معمولی
فوم پارکت معمولی دارای ضخامتهای مختلفی است که نوع آن باضخامت 2 میلیمتر بیشتر در زیر پارکت به کار میرود. فوم پارکت معمولی کاربردهای مختلفی دارند که البته از آن بهعنوان زیر پارکت نیز استفاده میشود.
فوم پارکت سایلنت
فوم پارکت سایلنت به علت فشرده بودن دارای استحکام و دوام بالاتری است البته این مدل از فوم نسبت به فوم پارکت معمولی کیفیت بالاتری دارد و گزینه مناسبی برای عایقبندی پارکت محسوب میشود. فوم پارکت سایلنت دارای چگالی بیشتری نسبت پارکت معمولی است بهطور مثال اگر آن را روبه روی خود قرار دهید به علت چگالی زیاد نمیتوانید آنطرف فوم را مشاهده کنید. به دلیل استحکام بالایی که این فوم دارد میتوان آن را مستقیم روی سطح بتنی کف ساختمان استفاده نمود. از طرفی مانع از آسیبهای حاصل از خردههای سیمان و سطح بتنی به بافت لمینت نیز میشود.
فوم پارکت متال سایلنت
نام دیگر فوم پارکت متال سایلنت، فوم ویسکوز است. میتوان گفت این مدل از فوم دقیقاً شبیه فوم پارکت سایلنت است که تنها تفاوتی که این دو فوم باهم دارند این است که فوم متال سایلنت یکلایه محافظ از جنس آلومینیوم دارد که این امر موجب کار آیی بهتر این فوم نیز میشود. استفاده از این لایه آلومینیوم در فوم موجب برتری این مدل از فوم نسبت به فوم پارکت سایلنت است . وجود این لایه محافظ از جنس آلومینیوم موجب بالا بردن خاصیت عایق برودتی فوم پارکت میشود که طبیعتاً از آسیب رسیدن به بافت لمینت جلوگیری میکند. البته در شرایط آبوهوای مرطوب برای پوشش کف ساختمان بهتر است از فوم پارکت متال سایلنت استفاده کنید.
قیمت پارکت لمینت فوم دار
در زمان زیرسازی پارکت لمینت از فوم استفاده میشود تا بهعنوان یک عایق برودتی و حرارتی عمل کند و همچنین سروصدای اضافی را کاهش دهد و علاوه بر آن از بافت لمینت محافظت کند. همانطور که در بالا اشاره کردیم انواع متنوعی از فوم پارکت در بازار موجود است که با توجه به ویژگیها و کاربردهایی که دارند باقیمتهای مختلفی خریدوفروش میشوند. البته برخی از عوامل نظیر رنگ، ضخامت، کیفیت، خاصیت ارتجاعی و درجه سختی قیمت فوم را دستخوش تغییر میدهند که درنهایت قیمت تمامشده فوم بستگی به این عوامل دارد.
سخن پایانی
پارکت لمینت فوم دار یا بدون فوم برای طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان گزینه مناسبی بهحساب میآیند. درواقع استفاده از این کفپوشها تأثیر بسزایی در زیباسازی طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان دارد و از طرفی به علت ویژگیهای منحصربهفردی که دارد موجب کاهش سروصدا میشود و محیط امن و آرامش بخشی را برای ساکنین ساختمان به ارمغان میآورد.